Uppmätning av Keihin trottelnålar till Honda MT5

Uppmätning av Keihin trottelnålar till Honda MT5

Jag har haft lite problem med att min "Unrestricted" maskin går dåligt på mellanregistret.

Den går riktigt bra på fullgas, tomgång och upp till ca 3/8 gas. Mellan 3/8-6/8 går den riktigt dåligt.

Känns verkligen som om den får för mycket soppa. Den gräver ner sig, fyrtaktar och lever rövare. Accelererar man snabbt så märker man inte av det men ligger man och puttrar så är det ju inte speciellt kul för motorn att pinna iväg.

Eftersom jag endast kör med Honda original setup så bör den går fint på hela registret. Jag tror inte Honda skulle släppa igenom det här beteendet och ut på hemmamarknaden. Alltså måste det gå att justera bort. Det är ju begagnade grejer så det är ju inte konstigt om den del saker måste fräschas upp.

Jag tog och köpte mig lite konsulttid hos Bra i gasen för att få lite experthjälp i frågan. Första justeringen som slår en är ju lågfartsmunstycket men tyvärr
har Keihin 16mm fast lågfartsmunstycke. Och även om man skulle kunna brotscha in ett så vill jag ogärna modifiera min förgasare för det här projektet. Vi fick helt enkel fokusera på nål och nålmunstycke.

Dessvärre fanns det inga passande nålar i deras beställningssortiment, men efter en grundlig genomgång av nålen och dess kringliggande komponenter så hade jag mycket mer kött på benen i ärendet.
Som tack för den ovärderliga hjälpen Swishade jag över en symbolisk summa till Bra i Gasen.

Det jag var på jakt efter var en nål med tjockare kropp. Längden spelar ingen större roll utan det är främst tjockleken på mitten som är viktigast i det här fallet.

Och för att få lite bättre koll på vad jag hade till förfogande så var det bara att sätta sig ner och mäta upp.

Uppmätta nålar

honda-needles-web-72dpi

Jag har börjat laborera med nålar med bra resultat men mer om det i en kommande post.