Avgassystem till FS1 - 5 olika

Avgassystem till FS1 - 5 olika

Jag har testat lite olika system på min FS1 -77 med 50cc (alá 5½). Och den är här posten beskriver min resa på just denna maskinen. Favoriten hittar ni längst ner.

På min -84:a kör jag med Homoet och det är ju trevligt. Lite mer dämpat djup än Jamarcol fast till halva priset. Har inte testat den på den här maskinen så jag skriver ingenting om just den.

1. Helsvetsat 32mm Luhao (Ok)

Nytt från gammalt lager. Mycket bra passform och bra krom. Men avgasmuttern var inget vidare och det var svårt att få tätt. Har ingen möjlighet att byta den enkelt så jag gick vidare.

luhao

2. Helsvetsat 32mm Kina kopia (Sämst)

Ush och fy. Passformen var under all kritik, kromen gul på vissa ställen och insatsen flög ur titt som tätt då materialet där bak hade gett vika.

(Samma utseende som ovan fast utan LUHAO stämpeln på ramfästet)

3. Jamarcol Fuego 32mm (Ok, låter en del)

Nu kunde man få en fin passform. Tack vare att man använder separat krök. Funkade kalas men låter lite mycket och förstörde min original look.

jamarcol

4. Yamaha YB-1 32mm (Ej testat)

Det finns ett rör som jag kikade lite på som egentligen sitter på YB-1 modellen. Det passar bolt-on ser ut som original men med 32mm istället för 28mm. Det är Yamaha original så kvalitén är säkert på topp men prislappen lite väl hög och landar på €174.50 från Holland. Men då är det inklusive krök, packningar etc.

Yamaha YB-1 avgassystem från fs1shop.nl

5. Kreidler 32mm (Nuvarande favorit)

Fick ett tips om att avgassystemet till Zundapp 32mm med avtagbart slutstycke skulle lira riktigt fint. Kollade upp detta och det skulle resultera i att man behövde en avgasklämma för upphängningen. På min andra maskin (-84:an) så har jag ett Homoet och dom använder det nedre fästet till upphängningen. Det här gör ju att det blir väldigt diskret och stabilt.

Kollade runt lite på JMPB parts för att se vad som fanns. Då hittade jag ett liknande system fast med en fästanordning och för hutlöst billiga €22.95.

kreidler-63

Fästet på ljuddämparen hamnar lite länge bak än fästet på ramen så man får fixa till något själv. Jag tog en bit plattjärn och borrade 2 st 8mm hål 70mm cc. Nu sitter den som en smäck.

kreidler-63

Låter som en symaskin och känns inte ett dugg sämre än Jamarcol röret ovan. Nöjd, mycket nöjd.

Direktlänk till JMPB