Hängande centralstöd mot smidigt och snyggt sidostöd

Hängande centralstöd mot smidigt och snyggt sidostöd

På min -77:a var hålen i ramen som håller centralstödet uppe märkbart slitna. Det tog inte lång tid innan de var så slitna så att stödet inte fungerade tillfredsställande länge. Och eftersom fotbromsen sitter på samma axel så fick jag bryta in och rädda det som räddas kunde.

Lite väl sletna hål

Jag har ingen svets och inte tillgång till någon heller. Annars kunde man gjort i ordning ramen. Det finns t.ex. färdiga reperationsskivor att beställa från Danmark på YAMAHAFS1.DK

Jakten på nytt sidostöd

Det finns diverse sidostöd på marknaden. De flesta är sådana som man skall fästa på svingen och något sådant ville jag absolut inte ha. Så jag började leta efter alternativ.
Surfade runt och fick syn på en intressant variant hos den Holländska webbsajten FS1 Team Almere. Precis en sådan jag var ute efter, fast med en alldeles för saftig prislapp.
Efter lite googlande på "Jiffy stand" så hittade jag en billigare variant hos 50CC.
Nämligen side stand yamaha fs1 pedal model för €25. Det går bra att beställa från 50cc via bla Trimbutiken och Mopeddelar. Tyvärr verkar de vara slut på 50cc och de kommer inte att komma in igen.

Det enda problemet med det stödet är att det inte passar att kombinera fotpinnarna med stödet. Man kan säkert gå loss och slipa ner lite material (det finns gott om det). Men jag tog fram bågfilen och sågade loss.

Överblivet material från stödet
Överblivet material från stödet

Monterat och klart

Monterat
Monterat
Monterat
Axeln måste fortfarande vara kvar för bromspedalen. Men nu finns det möjlighet att fixera den med en rejäl klämma så den sitter stadigt och inte "äter" mer på ramen.

I det stora hela är jag otroligt nöjd. Så mycket bättre än centralstödet utan att störa utseendet för mycket.